SLIKOVNICA


Mala Mica, dizajnerica

Mala Mica, dizajnerica autorski je prvijenac Marije Gradečak, koja maštoviti svijet dizajna interijera u ovoj priči donosi u rimi, stihovima i razigranim ilustracijama, uz koje se sjajno zabavlja, ali i uči.


Mala Mica glavna je junakinja ove priče, štosna dama istančana brka za ljepotu i sklad, koja spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike... sve do kuhinjskoga seta te s čitateljima rado dijeli svoje znanje iz dizajnerskoga svijeta. Uz svoje svakodnevne navike, komunikacije s klijentima, proizvođačima i izvođačima, aktivnom djelovanju u dizajnu i organizaciji provođenja projekta uređenja interijera, Mica na edukativan način prenosi pozitivnu sliku o komunikaciji i važnosti svih sudionika u kreativnom procesu uređenja jednoga stana


Ovaj svojevrsni dizajnerski priručnik, koji je objavljen u izdanju Profila, vrvi razigranim uzorcima i stihovima u koje su utkani brojni pojmovi vezani uz dizajn interijera o kojima djeca mogu više doznati u prigodnom rječniku na kraju slikovnice te se okušati u vlastitom dizajniranju na primjeru tlocrta jednoga stana.