Marija Gradečak

Oduvijek sam voljela mačke! Tijekom djetinjstva ljubav mekanih čupavica pronalazila sam u susjedinim mačkama, a kasnije i u svojoj tigrastoj ljubimici. Bila sam razigrano dijete koje je svoje adrenalinske i likovne avanture razvijalo u prirodi i uz bojice i papir. Svoje sam pjesme bilježila još prije no što sam naučila pisati - presnimavajući sestrine audiokasete. Najveća nadahnuća kreativnog izražavanja imala sam baš za vrijeme rješavanja domaćih zadaća.

I dalje su mi crtanje i pisanje svakodnevica pa se čini da sam se oblikovala u nešto odraslije, ali opet veliko dijete. Razvila sam se u profesionalnu dizajnericu, čija su područja djelovanja - tekstil, produkt-dizajn, ilustriranje i dizajn interijera (unutarnjeg prostora). 

Dio je moje osobnosti i sportski avanturistički duh koji me vodi na duga planinarenja i letenja paraglajderom.


Mala Mica

Jednim travanjskim buđenjem i okretanjem rođendanskog sata, zaokrenule su se i moje "novogodišnje" ideje u glavi. Odjednom su počeli rasti brkovi, žutile se oči, bojile dlake, oštrile se uši i bijelio osmijeh. Nastala je - Mala Mica, dizajnerica.

Čim je otvorila oči, šapice su joj se pružile prema naprijed, a trbuščić po dužini razvukao ispod cijelog tijela. Otresla je svoj dlakavi, prugasti kombinezon i duboko udahnula. Tanak i vijugav rep zavinuo se ravno prema stropu, dok je ispod brade mrmljala svoj prvi frnjauuuu. Znatiželjno je krenula u istraživanje našeg zajedničkog stvaralačkog svijeta.

Mala Mica, dizajnerica priča je u kojoj sam tematski spojila svoja interesna područja i vještine. Nastala je s ciljem približavanja dizajna najmlađima. Voljela bih da vas ova priča uvede u nova obojena iskustva i potakne da svoja razmišljanja dekorirate pozitivnim i originalnim dizajnerskim rješenjima.


"Ova dama istančana brka za ljepotu i sklad spretno bira ono najbolje od parketa i tapeta, keramike...sve do kuhinjskoga seta te s nama rado dijeli svoje znanje iz dizajnerskoga svijeta.
Rimovani stihovi i razigrane ilustracije odvode nas u maštoviti svijet dizajna interijera u kojem ćete se sjajno zabaviti i usput štošta naučiti."

Profil knjiga