MODULOS & MICA

"Modulos je mali tim entuzijasta koji se bavi izradom namještaja po mjeri.


Naša priča je započela, te se i dalje odvija u maloj stolarskoj radnji u kojoj već tri generacije stolara s ljubavlju izrađuju namještaj po mjeri. U dinamičnom dobu u kojem živimo, svjesni smo da je težnja za stvaranjem motivirajućeg, ugodnog i balansiranog okruženja u domu i radnom prostoru veća nego ikada.

Kroz beskompromisan pristup namještaju i pribjegavanju inovaciji i pametnim rješenjima, uvodimo tradicionalnu kvalitetu i osobni pristup koje pruža klasična stolarija u 21. stoljeće.

S ciljem da se i dalje ističemo svojim proizvodima, naše poslovanje smo usmjerili i prema suradnji s dizajnericom, Marijom Gradečak.

Njena svakodnevica je dizajniranje, ilustriranje i pisanje. Svoju profesionalnu karijeru uspješno gradi značajnim nagradama te mnogim realiziranim projektima. 


Autorica je slikovnice Mala Mica, dizajnerica objavljene od strane izdavača Profil knjiga. Djeluje pod istoimenim projektom kao edukatorica dizajnerskih radionica za djecu, produkt-dizajnerica proizvoda i namještaja za dječje sobe te dizajnerica interijera. Svoje dizajnersko iskustvo, stekla je ponajviše u tekstilnoj industriji pa su njeni radovi česti dio javnih poslovnih ali i privatnih objekata. Objavljivana je i autorica poezije te kroz svoje radove često spaja literarna, likovna i dizajnerska područja.
Suradnjom Modulosa kroz projekt Mala Mica, dizajnerica u autorstvu Marije Gradečak, otvaramo nove mogućnosti uređenja interijera interaktivnim namještajem za dječje sobe. Želja nam je ponuditi više od dizajna, a to je zadovoljstvo najmlađih te da od najranije dobi uče o području prema kojem smo i sami tradicionalno vezani."

O MINI KOLEKCIJI NAMJEŠTAJA


Mini kolekcija Mica sastavljena je od dva nadovezujuća produkta, ormara i stolčića. Dizajnirana je s ciljem poticanja kreativnog izražavanja. Svoj jedinstven identitet gradi na multifunkcionalnosti, estetskom i senzornom doživljaju.

Namještaj služi odlaganju, spremanju igračaka, društvenih igara te ostalih sadržaja na jednom mjestu dok istovremeno pojedini dijelovi postaju platforma za igru.

Zamislite dječju sobu kao organiziran prostor u kojem namještaj nudi posebnu multifunkcionalnu vrijednost. Personalizirajte namještaj i približite ga unikatnom produktu svojom interakcijom, pomicanjem i slaganjem modularnih dijelova!


ORMAR "MICA"Ormar Mica je karakteran komad namještaja čiju frontu možete svakodnevno iznova vizualno mijenjati vlastitim kreativnim sudjelovanjem.

Pravilno raspoređene rupice na fronti, omogućuju neiscrpne kombinacije. Provlačenjem tekstilnih traka i kreiranjem njihovih linijskih pozicija, stvaraju se vidljivi, razigrani uzorci. Gladak osnovni materijal tako postaje reliefnog i teksturalnog karaktera. 

Ormar se sastoji od kubusnog korpusa te poprečne četiri police čije završetke vertikalno omeđuje sveukupno šest kompaktnih elastika. Osim dekorativne zanimljivosti spajanja tekstila s osnovom od medijapana, elastike su ujedno i stoperi za knjige. Pričvršćene su drukerima te mogu poslužiti umetanju (kačenju) mekanih predmeta i plišanih igračaka, a njihov benefit je i mogućnost jednostavne zamjene. 

Plohe su izrađene od antracitne, svijetlo sive i narančaste boje i tonova nenametljivog dojma. Rubovi ormara su zaobljeni i precizno finiširani. Interaktivna površina fronte zasigurno je pravi izazov kojem ćete se uvijek rado i iznova vraćati.


STOLČIĆ "MICA"


Stolčić Mica je višenamjenski produkt. Može služiti za sjedenje ili pak kreativno zaokupljanje slaganjem geometrijskih oblika u dvije boje. Unutar glavne horizontalne plohe, nalazi se dvanaest pomičnih komadnih elemenata. Njihovim razmještanjem i kombinacijom boja, stvaraju se zanimljivi plošni uzorci ili jednostavni 3D objekti.

Sastavni dio stolčića je i udoban jastuk koji se prema potrebi može koristiti na gornjoj plohi pričvršćen čičkom ili za opušteno sjedenje na podu. Stolčić se može i nadovezivati na ormar kao produženi dio police te biti u funkciji površine za odlaganje. Njegove linije su zaobljene i ugodne na dodir. Izrađen je od medijapana u tri boje, antracitnoj, svijetlo sivoj i narančastoj. 

Zanimljiv je i koristan dodatak koji će Vam poslužiti u različite funkcionalne i kreativne svrhe.