O PROJEKTU

MALA MICA, DIZAJNERICA

Mala Mica, dizajnerica je mačka koja na vrlo slikoviti način prenosi priču o dizajnu interijera. Suptilno navodi i na brigu o životnim navikama, uživanju u trenucima u prirodi, odgovornom ponašanju te realizaciji dogovora. Postepeno i s dozom humora pojašnjava procese dizajniranja interijera, a sugestivnim ilustracijama otvara svoj svijet ideja. 

Slikovnica će službeno biti objavljena u studenom 2020.PRIČA

Tema je vrlo poticajna za kreativni razvoj djece, a cilj je upoznavanje i približavanje dizajna preko jasnih dizajnerskih usmjerenja. Priča je duhovitog karaktera te postepeno opisuje Micine radne dane od početnog razgovora s njenim klijentima do preuređenja njihovog životnog prostora.

Ilustracije su bazirane na uzorcima te međusobnom spajanju boja i oblika u prostorno nadrealnu priču. 

DIZAJNERSKA RADIONICA

Mala Mica, dizajnerica razvila se i u dizajnerski koncept za djecu i uključuje poticanje kreativnog izražavanja na temelju dizajnerskih radionica. 

Radionice se odvijaju prema planu upoznavanja s dizajnom, iskustvima i doživljajem prostora te čitanjem priče. Po završetku čitanja, slijedi razgovor o priči te predstavljanje Micinog pribora za crtanje i njihove primjene u dizajniranju interijera. 

Za djecu od 6 do 10 godina.